En mus i ett hus

Det här är en dag värd att skriva ner i historieböckerna alltså!

Den började lite sådär småintressant med att jag sitter i soffan och äter frukost (ja det är en dålig vana hos familjen Thelander), då får min katt fnatt (tror jag) och börjar leka hysteriskt med en leksaksboll, ni vet en såndär som skallrar. Fast, den här skallrade inte, den pep. Och det var inte leksaksboll, det var en näbbmus! åh, den stackarn. att han inte fick hjärtattack på kuppen är ett under. Hur som helst så skrek jag och väckte mamma som vaknade till GANSKA snabbt och började jaga både katt och råtta med en sopkvast. Vad hon nu skulle med den till?! Jakten slutade med att råttan sprang in under vårt kylskåp och Sigge satt och vaktade där ända tills han kom fram igen. Då hade tydligen mamma räddat honom från monster-Sigge och släppt ut honom i det fria. Det skrämmande frågan är dock. Var kom han ifrån?

Den fortsatte ganska bra, med att min hyresvärd kom ner till mitt jobb och lämnade Nyckeln, med stort N, till mig!! Nu är den min, lägenheten! Fast flytten kommer att bli lite utdragen då jag jobbar + att nyårsfirande står på schemat! Men klart är iaf att jag och Ema ska slagga i lägenheten på mina soffa på nyårsafton. Då kommer inte finnas mycket annat än den där, men vadå. Vi får gå och äta frukost hos Bergströms eller nåt :)

Sen till dagens inncident. som inte kommer beskrivas närmre än på så vis att Poxen nu testat på ännu en sjukdom. Som tur är, även denna gång en ofarlig sådan.

Och dagens I-landsproblem. - Att vara tjej i samband med nyårsfirande. Hur extremt svårt ska det vara att hitta något att ha på sig? Nu har jag letat igenom butikerna både i Nässjö och Jönköping, heelt utan resultat. Nästa steg blir att rota igenom mosters och Emas garderober. Men om jag känner mig rätt så kommer jag att ha hunnit tröttna på nyår redan innan det börjat, tack vare detta årliga återkommande klädproblem.


vart tog min julledighet vägen?

Tre dagar passerar alldeles för fort, och imorgon är det dags att jobba igen. suck. Jag är inte utvilad på långa vägar! Men som tur är så är jag ju ledig på söndag också. så jag ska försöka överleva de åtta arbetstimmarna imorgon och sedan bara vara ledig på söndag igen. Det är ju ganska bra betalt imorgon så jag ska försöka stå ut.

Men, efter att ha somnat vid 03.30 inatt och stigit upp vid 09.30, kan jag inte påstå att jag är alltför pigg. Hela dagen har spenderats hos pappa på julmiddag i Jönköping, vid fyra tiden begav jag mig hemmåt. och tro mig, det är ett under att jag lever än. Jag har aldrig varit så nära på att somna när jag har kört bil. Jag fick seriöst sitta och slå mig själv i ansiktet för att inte ögonlocken skulle falla ner. farligt! Jag gick och la mig när jag kom hem, men jag ville ju inte riskera att inte kunna sova inatt så begränsade sovandet till en timme. Nu sitter jag och kollar på körslaget, med en hemsk huvudvärk. Tror att jag snart ska dyka i säng faktiskt.

Gårdagen var förresten helt kanon! Det var första gången jag gick ut på hotellet på juldagen, men jag blev faktiskt riktigt positivt överraskad! Det var sjukt mycket folk, jag fick alla möjliga typer av drinkar, öl osv. utspillt över mig, och de flesta va ruggigt sliskiga eller bara grymt aspackade, men ändå var det riktigt kul! Vid ett tiden fick vi dock nog och fortsatte vidare till Josef på efterfest. Stackarn låg och sov, men efter ett tag tog han fram gitarren och lirade på i bästa Josef-anda! härligt! :)

nu blev det pinsamt!

Idag gjorde jag bort mig rätt ordentligt. Jag och Bitte skulle åka POX:en hem vid 18 när vi slutade, så vi satte oss i bilen. Jag hittade ett fint litet meddelande från Ema, och sen skulle jag starta. krsccchhhhhhhhhh. Inget händer. Försöker igen. Inget händer. Första tanken, har jag bensin? svar ja, halv tank. tanke nummer två, har jag olja. svar,  nej. FAAAAN! inte nu igen.. Poxen dricker olja alltså! Det var helt soprent i oljetanken. Så, jag och moster fick oss en härligt iskall promenad till OKQ8, där jag fick pröjsa 141 JÄVLA kronor för en liten JÄVLA liter med olja! Snordyrt!! Men, ja, det hjälpte ju iaf. Vi kom hem.. Men jag måste köpa mer olja. fan. dyrt. utgifter. har inte råd. ska flytta. måste snåla. jäkla olja.

Hur pinsamt är det inte att man kör slut på bensin en gång och olja två gånger, på mindre än ett halvår! jag är hopplös. Men en sak har jag lärt mig, och det är att byta lampa i bilen!

Update på bilfronten. Det blir ingen silvrig bil mer. Med all säkerhet ska den skrotas :( Helt sjukt att det kan bli såna skador av att man välter i trettio km/h. tänk då om de kört i 50 eller nåt!

Idag fick jag en stor smaskig julgodiskorg från mina härliga bossar på Bokia! :)

världens bästa julfilm!

Är det någon som vet när filmen om pappan som blir en snögubbe visas? Den är verkligen så otroligt bra! Visas varje jul och jag får bara inte ha missat den i år!

Julstämning

Det är alldeles för mycket drama för mig just nu. Branden på FIAB i onsdags var ju en chock bara den, men när mamma ringde imorse och berättade att hon och moster kört av vägen blev jag helt knäpp. De hade ju inte skadat sig, som tur var, men bilen hade voltat och hamnat uppochner i diket och bilen fick bärgas bort. Det är ju helt knäppt att detta händer på mindre än en vecka, dessutom tre dagar från julafton. Men jag ska nog kunna få fram lite julstämning ändå. :)

Det börjar komma nu faktiskt. Granen är klädd och huset är städat och pyntat. Jag sitter och myser i soffan framför en brasa, med ett glas julmust, knäck & kola. Och inte minst, Björn Gustafsson i säsongsavslutningen av Parlamentet! :)
Jag ska gå och kika lite på julklapparna under granen också ;)


Två jobbdagar kvar! Sen tre dagars ledigt!

mååvinajt x2

Idag har jag kännt mig riktigt lycklig hela dagen! Vi har en alldeles speciell julsång på vår skiva på jobbet, och när den börjar spela blir man sådär riktigt barnsligt lycklig igen och jag kan inte låta bli att sjunga med och dansa runt med lite hoppsan-steg! Nu tror ni att vi inte hade en enda kund idag, med tanke på mitt beteende. Men det har varit fullt upp i princip hela dagen! Det blev lite lugnare efter 16 bara..

Nu har jag använt mig av mamma som testperson för den ev. efterrätten på julafton. Receptet är egentligen inte mitt, utan Mandis, men jag har fått låna det för att jag är så snäll:) och det är så himla simpelt men verkligen suupergott! vaniljkesella, med frusna hallon och krossade digestivekex. mumma!

Nu ska jag ta och titta på en film och mysa lite i soffan. Jag har faktiskt unnat mig ett glas öl ikväll.. Det är ju faktiskt fredag. Även om det känns som måndag eftersom jag var ledig igår och började jobba mitt femdagarspass idag. Så nu äre jobb fram till julafton! då är jag ledig hela tre dagar! DET var längesen ska ni veta..

Imon blire nog också mååvinajt, fast med min favvis-Ema :)


Man tror nästan att det inte är på riktigt

För ungefär ett år sen brann det kraftigt på FIAB här i Forserum. Förövrigt även mammas jobb. Då var hon där, och med änglar och lite tur på sin sida gick hon ut från arkivet i precis rätt ögonblick, annars kunde hon ha blivit innebränd.

Idag var det dags igen. Vid halv åtta tiden fick vi ett samtal om att det brinner nåt sjukt mycket på FIAB. Som tur var var det ingen personal där ikväll. Däremot har lokalerna fått sig en rejäl törn, jag vet inte ens om det är släckt nu, och det ser inte särskilt ljust ut för företaget i dethär läget. Varken ekonomiskt eller produktionsmässigt.

Mer lär vi inte få vet idag. Det har gått ut varningar till alla oss som bor i samhället att vi ska hålla oss inomhus och stänga alla dörrar, fönster och ventilationer, det är giftig, kolsvart, rök som ligger som ett täcke över oss nu. Vi får väl se vad nytt som kan komma fram imorgon.

Nu tänkte jag lägga mig och titta på Jeff Dunhams första show, men tappade helt orken och tror att jag ska försöka sova istället! Kan va mysigt att titta på den imonbitti i stället. Då ska jag också våga mig ut ur huset och ta mig en titt på förödelsen. På SR:s hemsida står det att det inte finns något lager kvar utan det är bara som ett skal runtom. Men på bilderna ser det ut som att väggarna har rasat samman helt och hållet. Bäst att bilda sig en egen uppfattning!

Godnatt.

(förresten, magonten gick över hux flux i morse) :)

Smärta!

Aj, fy fan i helvete vad ont jag har i magen! Om 30 minuter är det meningen att jag ska åka till jobbet, för att hoppa in och jobba för en annan som ska va ledig. Och eftersom det är så himla svårt att få tag i extrapersonal nu så kan ni ju gissa nivån på det dåliga samvetet här om jag INTE åker dit. När jag dessutom krympte ner passet till 13.30 istället för 16 så känns det ju ännu dummare om jag inte kommer dit. Men fy fan va ont det gör! Jag kan ju inte ens sitta upp ordentligt..

stackars mig idag.

Vattenkoppor på G?!

Ema kommer smitta mig med sin bältros! Jag bara känner vattenkopporna komma krypandes på mig nu!! Uhh, de kliar överallt. (Ja, jag vet, jag inbillar mig). Men tänk OM! Jag har ju inte haft vattenkoppor än. Det skulle va just snyggt att få det nu vid jul o nyår. :(

Idag har förövrigt varit en lång dag på jobbet. För första gången någonsin har det varit lite jobbigt att jobba på Bokia. Jag är helt slut i huvudet. Orkar inte tänka, knappt titta! ikväll ska jag sova tidigt!

Förresten ni har väl sett Jeff Dunham? hahaha, om inte så bara måååste ni se honom! Jag kollade på hans julshow igår som dennis fixat, men det finns tydligen en film till. Tror jag ska lägga mig o titta på den ikväll innan jag somnar!

fiinbesök på jobbet idag. (ni kan aldrig gissa)

Julbord!

Igår var verkligen en helt sjukt kul kväll! Julmaten satt otroligt fint i kistan och ett tag kändes det som att jag hade gått upp tre storlekar. Men ååh så gott det var! Drickat flödade utan tanke på morgondagen (läs: idag), men chefen har lärt mig att man inte blir bakis av redbullvodka, och tada! här sitter jag, pigg som en nötkärna efter två cider, tre redbullvodka, en snaps och en baileys, och väntar på att åka till jobbet. Dock så blir det nog tåget idag, vågar inte riktigt sätta mig bakom ratten ännu.

Så nu är det alltså jobb mellan 11-15 som gäller, och har ni inget för er idag så föreslår jag att ni kikar in hos oss i Fenixhuset vid 12-13 tiden då vi får besök av Nässjös lucia. (Jag minns inte tiden exakt). Nej nu ska jag fixa håret lite och ta en alvedon, i förebyggande syfte. man vet aldrig om bakismonstret ångrar sig och slår till ändå.

Och tack så hemskt mycket för tipset Karro! Det var verkligen en bra idé! Jag ska springa in på Åhlens redan idag och kolla läget! :)

en kvar!

Det där var nog rekord i bloggkommentarer! bra jobbat sudd, fidde o ivan! haha :D mina stammisar :)

Den här dagen har, förutom jobb, bjudit på ÄNNU en misslyckad julklappsrunda. Jag förstår inte att det ska vara så svårt att köpa lite julklappar?! jag har ju inte alls många kvar, men det har bara tagit helt stopp. Men jag vill så gärna köpa något som mottagaren, i det här fallet mamma, verkligen blir riktigt glad över. och jag lyckas inte hittat nåt som känns så där riktigt yess! Sen önskar hon sig så tråkiga saker också, typ handdukar o påslakan o sånt..
Jag däremot, måste vara hur lätt som helst att köpa julklapp till! Jag vill ju ha så himla mycket! både billigt och dyrt. så det kan inte va svårt alls. :D

Japp, det blev faktiskt lugg, jag hoppas den växer ut fort :P den är lite irriterande.. haha. Men någon bild får ni inte, jag är verkligen ingen linslus. ni får  vänta tills vi ses nästa gång! Förhoppningsvis har luggen växt ut lite då också =P

Nu ska jag nog ta o fylla en skål med mina favvis chips från lidl och titta vidare på bonde söker fru! mumma!

Nöjd eller onöjd?

Jag vet inte vad jag tycker om min nya frisyr, är helt klart skeptisk till luggen. Japp, du läste rätt. Jag har LUGG?! det är typ första gången sen jag va 3 år. och det känns lite sådär. Kommer nog inte klippa lugg igen.

Nu är klockan redan halv 9 och  vad har jag hunnit med efter jobbet idag? öhm. Jag har målat en sisådär 8 teckningar med Tuva till hennes dockor, det  var mys, men det var också allt. börjar känna mig lite stressad! speciellt efter suddens kommentar :P men jag SKA börja packa! OTH-maratonet ska inte behöva vänta längre än nödvändigt ;)

Idag kom förresten min soffa :) så nu står det och väntar på att få flyttas in i min lilla lya! underbart! jag börjar bli riktigt sugen på att flytta nu! men det är ju inte många dagar kvar! sisådär en tjugo stycken ungefär.

Nu ska jag vänta på att säsongens sista desperate housewifes avsnitt ska börja, sen ska jag sova! Imorgon väntar heldag på Bokia och sen ska jag direkt in till a6 o ikea för att inhandla lite julklappar.

Bara 2 dagar till ledighet!!


Är det okej om jag sover, hmm, en vecka eller nåt?

Jag somnade isället för att börja packa igårkväll. Sen vaknade jag alldeles pigg och på G vid fem i morse. Men det var ju inte riktigt då jag skulle gå upp, så jag somnade om och när klockan ringde vid 07.15 var jag inte alls lika pigg, konstigt nog. Jag förstår inte hur det där med sömn fungerar, var jag utsövd vid 5 så borde jag ju va minst lika utsövd vid 7, visst?

Nu ska jag byta om från mina älskade mysbyxor till jeans, sen packa ner min matlåda och rulla mot Nässjö och frisören. jag funderar på om jag ska orka baka lite pepparkakor sen i kväll efter jobbet. värt att fundera vidare på!


peace!

Jag är helt slut..

Snart somnar jag här i soffan med datorn i knät. Idag har varit en lång dag med jobb från 6-18. Det låter kanske inte som något man blir dödstrött av, men har man jobbar i 10 dagar i rad innan så känns det faktiskt. Men nu är det bara tre dagar kvar till EN dags ledighet! åh snacka om att jag ska sova på fredag!

Det finns ganska mycket jag borde göra just nu. Men jag orkar bara inte.

- köpa julklappar
- baka julgodis
- packa
 
det är väl de stora punkterna, och jag SKA, vet bara inte när jag ska hinna! Jag är ledig nästa tisdag och onsdag, än så länge, så det  verkar som att det får bli julklappsshoppande och bakning då. packa får jag väl försöka ta ork till på kvällarna, typ nu.



4 to go!

Andra advent är här och lussebullarna ligger nybakta ute i köket. :) riktigt saftiga och smarriga blev dom, jag är mucho nöjd! Jag har dessutom hunnit med att jobba några timmar på ICA idag. phu, nu är det bara 4 dagar kvar av min monsterperiod. Men imorgon är sista delen av uppförsbacken, dvs. jobb mellan 6-18. sen går det bara nerför och på fredag är jag LEDIG! häärligt!

Jag har knölat in en klipptid på tisdagmorgon också innan jag börjar jobba. Vi får väl se, men jag tror inte det blir några större förändringar. Skulle dock vara kul att göra nånting åt dethär risiga håret, men det kan nog tom räcka med en klippning!


förresten.
JAG MÅSTE KÖPA JULKLAPPAR TILL MAMI! vad köper man till en mami? :)

Status Quo vs. Nick Borgen

Gårdagen bjöd på Status Quo i Kinnarps Arena. Helt okej kväll som får 4/5 i betyg, mest tack vare det grymma trumsolot! Vissa låtar är riktigt bra faktiskt, men många låter nästan likadant. Två rader ovanför mig, pappa och syster satt en man som SOV nästan HELA konserten! Han vaknade till vid sista låten, öste järnet i 20 sekunder och begav sig sedan mot baren där vakterna stod och hötte med fingrarna. Hur mycket fick han ut av konserten liksom, och förresten, HUR kan man sova i den ljudvolymen!?

Jaja, nu är det en ny dag och jag ska strax åka och jobba. Idag har vi författarbesök av Nick Borgen, som iofs är mer känd för att ha skrivit "We are all the winners" än att skriva böcker. Men det kan nog bli trevligt. :P Ikväll blir det middag hos Engströms och sedan går vi vidare till planerarkväll och myshäng med Knoddie :)



Japp, arbetsnarkoman var det!

Okej, nu är jag inne i en slitsam period. Den fortsätter till nästa fredag och då har jag jobbat 14 dagar i rad. phu. Jag är nu inne på dag 7 och har lika mycket kvar. Sen tänker jag faktiskt vara ledig nästa fredag för då ska jag sova länge och sen på julbord med jobbet :) Grejen är den att innan jag visste om att jag jobbar 14 dagar i rad var det inte alls jobbigt. Men nu, efter att ha tittat i kalendern blev jag helt plötsligt vääldigt trött och sliten. skumt.

Imon jobbar jag iaf bara 7-13, sen ska jag in till papi, äntligen! och på kvällen ska vi på Status Quo med min syster. Jag övar på låtarna i bilen nu, så jag kan sjunga med lite gran iallafall.

Nej nu ska jag förbereda inför morgondagen och fortsätta kolla på SOS Gute!

Jobbnarkoman?

Bidde visst inget flyttande idag. Jag är en ängel och hoppar in och jobbar på Bokia idag. Jag hoppas verkligen att jag klarar mig från att bli sjuk nu, alla är verkligen sjuka! Och jag har varit tid eller lust med det.

Väd gäller om jag jobbar på fredag Fidde, så är jag inte 100% säker än. Eventuellt måste jag hoppa in på ICA. dårå? :)

Nej, dags att ge sig ut på de hala vägarna! Det var tydligen en bil som kramats med mitträcket utanför Nässjö nu på morgonen. mysigt.

var ska man börja.

Nu sitter jag här. Men bra musik i högtalarna, förtillfället oasis-morning glory, och en banankartong på varje sidan om mig. så.. Var börjar man? Längst in i garderoben var det någon som sa till mig. Men eftersom jag inte har mycket till garderob så får det nog bli längst in i byrån. Eller skåpet.  byrån. skåpet. byrån. skåpet. det får bli skåpet och alla böcker som ligger där. OBS, en liten påminnelse till mig själv här nu. Packa inte för tungt! 

Idag har jag fått goda nyheter, mycket goda nyheter! Verkar som att det finns hopp även för mig inom arbetslivet! men, inget är 100 än. men det börjar bli dags att hålla tummarna nu fiddelino! det är du ju så bra på. Sist hjälpte det ju mig att få en lägenhet :D

Ikväll är jag grymt trött. Började jobba redan vid 06, och fick jobba över nästan två timmar. tänk pengar ;) Jag ska sova tidigt tidigt. Imorgon ska det nämligen packas UPP kartonger, inte mina dock, men papis. Det är flytttider för honom också nu! :) Vi ska dessutom åka till Biltema och köpa en lampa, det vet inte pappa än, men jag måste eftersom Poxen fått dålig syn på vänster lykta.

nej, skåpet var det.

Skägget i brevlådan

Har precis kollat på första avsnittet av årets julkalender. Den är faktiskt riktigt bra! fem toasters till den!
Alla vet ju att det aldrig kommer att kunna bli en ny "greveholm" eller vad heter den där andra, med duschen? det är ju klassiker! Man får helt enkelt följa med i utvecklingen!

Insåg just att jag inte har någon chokladkalender i år heller. Nej jag vet jag tycker inte om chokladen, men ändå. Det är ju själva känslan man är ute efter! Har hänt att jag öppnat chokladkalendrar och slängt chokladen. Ett år låg min halvöppnade chokladkalender kvar till mars. (det var innan jag insåg att man inte behövde äta upp chokladen).

patetiskt var ordet.

Att många killar är sviniga visste vi ju redan innan. Men grejen är den att tjejer är ta mig fan 100 gånger värre än killar! det är patetiskt och löjligt att se hur vissa tjejer beter sig. Och jag är så grymt glad att jag är tjej så jag slipper dejta dem! gah. jag blir så vansinnigt galet arg ibland!

Det var bara det jag ville säga. Det har gnagt i huvet ett bra tag nu och jag var bara tvungen att släppa ut det.

RSS 2.0